Relatietherapie

De laatste jaren hoor je steeds vaker van koppels die scheiden. De vraag is of dit steeds wel de juiste keuze is. Partners komen vaak in een negatieve spiraal terecht en vinden zelf geen uitweg meer. Door er met een onpartijdig persoon over te praten, kunnen we nagaan hoe de problemen ontstaan en ge√ęscaleerd zijn. In een relatie maak je vaak heel wat fases door die telkens opnieuw veel inzet vragen om elkaar te begrijpen en naar elkaar toe te groeien.

De relatiegesprekken die ik heb met koppels zijn vooral gericht op meer begrip en erkenning voor elkaar krijgen. Alleen al door de strijd los te laten en zich te verplaatsen in de belevingswereld van de ander, kan de spanning tussen partners al heel wat minder worden. Daarnaast kunnen we samen zoeken hoe jullie elkaar in de toekomst meer tegemoet kunnen komen om zo terug een meer bevredigende relatie op te bouwen.

Op alle vlakken in je leven, maar zeker op relatievlak, is het belangrijk dat je een zekere balans ervaart tussen je eigen behoefte en die van je partner en je gezin. Telkens opnieuw zijn we op zoek naar een evenwicht hierin. In relatietherapie gaan we op zoek naar waar voor jou de balans uit evenwicht is geraakt en hoe je dit samen met je partner terug kan herstellen.

Ook als er tijdens de therapie zou beslist worden om toch uit elkaar te gaan, kunnen we samen kijken hoe jullie dat op een zo goed mogelijke manier kunnen doen voor iedereen binnen het gezin.

Praktisch

Afhankelijk van de strijd die er tussen jullie heerst en of er nog naar elkaar geluisterd kan worden, spreek ik eerst met ieder van jullie apart af voor een kennismaking of komen jullie direct samen als koppel op gesprek. Dit is een inschatting die we samen maken in een eerste telefonisch contact.

Relatiegesprekken hebben meestal om de 14 dagen plaats en duren anderhalf uur.

Een gesprek kost 70 euro, contant te betalen na afloop.