Paardengewijs

Paardengewijs: praktijk voor therapie met assistentie van paarden

Sinds kort ben ik gestart met een nieuw aanbod. Doorheen de jaren merkte ik dat ik sommige mensen minder kon bereiken met verbale gesprekstherapie omdat ze meer nood hebben aan een meer actievere aanpak, omdat ze moeilijk woorden konden geven aan wat ze voelden of omdat ze beter al doende tot een nieuwe ervaring kwamen.

Hierdoor kreeg het idee om mijn hobby en mijn beroep met elkaar te verbinden steeds meer vorm. Paardentherapie/coaching, equitherapie, hippotherapieā€¦.het zijn sinds kort behandelvormen die heel erg in opmars zijn en hun resultaten al bewezen hebben.

Daarom volgde ik in 2015 een opleiding systemisch paardencoachen en leerde ik hoe je de kwaliteiten van een paard kan aanwenden om mensen met psychische problemen te coachen. Om mijn kennis nog uit te breiden en mijn doelgroep te vergroten naar andere problematieken ben ik in 2017 ook gestart met een postgraduaat hippotherapie aan de Arteveldehogeschool. Zo leerde ik de paarden ook aanwenden voor kinderen en richt ik me niet meer alleen naar psychische problemen, maar ook volwassenen en kinderen met sociale, cognitieve, motorische problemen kunnen nu terecht in mijn praktijk.