Individuele psychotherapie

In de opleiding die ik genoten heb, gaan we ervan uit dat mensen uit zichzelf streven naar geluk, zelfverwezenlijking en groei. Dit streven naar geluk wordt vaak geblokkeerd door de manier waarop belangrijke personen in het verleden met jou zijn omgegaan of door negatieve ervaringen die je hebt opgedaan. Hierdoor kan het leven bemoeilijkt worden. Je ontwikkelt angsten, je voelt je depressief of je bent gewoon niet meer tevreden met hoe jij functioneert in je leven.

Iedereen heeft wel eens periodes in zijn leven dat het wat slechter gaat. Dit is op zich niet abnormaal. Maar als problemen blijven aanhouden en je het gevoel hebt er alleen niet meer door te geraken dan is het goed om deskundige hulp in te roepen. Die problemen kunnen dan bijvoorbeeld zijn: moeilijkheden in je relatie, met familie of vrienden, de zin en betekenis van je leven kwijt zijn, een traumatische gebeurtenis niet kunnen verwerken, doelloos piekeren, angstig en depressief zijn, het gevoel dat je geen controle meer hebt over angsten of gedachten…

Tijdens onze gesprekken nodig ik je uit om te vertellen over jezelf, over je leven en je problemen. Door samen stil te staan bij je ervaringen en emoties, kun je nieuwe mogelijkheden creëren en krijg je weer greep op je leven en je gevoelens. We proberen samen op zoek te gaan naar jouw kracht om zo uit de impasse te geraken en te komen tot het leven dat jij wenst.

Soms zijn na de therapie niet alle problemen opgelost of verdwenen maar heb je wel een manier gevonden om ermee om te gaan en ze te aanvaarden. Ook dit kan rust en tevredenheid geven.

Praktisch

Na een eerste kennismakingsgesprek, spreek ik meestal de eerste periode wekelijks een uur met jou af voor een gesprek. Afhankelijk van de problematiek en jouw behoefte kan dit na verloop overgaan in een gesprek om de veertien dagen of op langere termijn als follow up.

Een gesprek kost 50 euro, contant te betalen na afloop.